Het rijbewijs C kent twee varianten:

Voor rijbewijs C geldt een minimumleeftijd van 21 jaar. Als u uw rijbewijs C in combinatie met uw vakbekwaamheid (code 95) haalt, kunt u examen doen vanaf de leeftijd van 18 jaar. De categorie C geeft automatisch recht op de categorie C1.

Inhoud van de opleiding
U dient de theorievakken Vakbekwaamheid 1, 2 & 3 te doorlopen en voor de praktijk de onderdelen Praktische Toets, Toets besloten terrein en het Praktijkexamen C.

U start met de theorievakken vakbekwaamheid 1: Verkeer & Techniek (RV1) en met vakbekwaamheid 2 & 3 Administratie Goederenvervoer (V2C/V3C). De examens RV1 en V2C moeten zijn behaald alvorens er praktijkexamen gedaan mag worden. Wanneer u geslaagd bent voor de theorie wordt de praktijk ingepland. In overleg met u wordt een praktijkexamen gereserveerd en worden de praktijklessen ingepland.

Voor aanvang van de praktijklessen wordt de Praktische toets ingepland en tijdens de praktijklessen wordt er een moment gepland voor de Toets Besloten terrein. Nadat u dan met goed gevolg het praktijkexamen C hebt afgelegd bent u een Vakbekwaam vrachtautochauffeur. Wanneer u dan het rijbewijs aanvraagt wordt de code 95 op uw rijbewijs vermeld.

Wilt u weten of het besturen van een vrachtauto iets voor u is, kunt u geheel vrijblijvend een introductieles boeken. U dient hiervoor uitsluitend in het bezit te zijn van het rijbewijs B.