Wanneer u vragen heeft die niet hier worden beantwoord, kunt u contact met ons opnemen

Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie.

Waar kan ik een medische keuring aanvragen?

Als je al wel een ZorgDomein code (ZD-code) hebt kun je daarmee zelfstandig of via Nederveen een afspraak maken met een keuringsarts.

Als je nog geen ZorgDomein code (ZD-code) hebt dan kun je die online aanvragen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR). Nadat je deze hebt ingediend ontvang je van het CBR een ZD-code.

Meer informatie kun je vinden op de website van het CBR over de ZD-code.

Wat is Code 95 en hoe werkt het?

De Europese Richtlijn vakbekwaamheid heeft bepaald dat beroepschauffeurs een extra aanduiding op het rijbewijs moeten halen om hun beroep uit te oefenen. Deze aanduiding wordt Code 95 genoemd en geldt voor de beroepen waarvoor een van de rijbewijzen C1(E), C(E), D1(E) of D(E) nodig zijn.

Eerst moet de basiskwalificatie Code 95 worden behaald. Deze aanduiding is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van 35 uur nascholing waarvan een deel theorie en een deel praktijk.

Nederveen heeft verschillende opleidingen en trainingen die voldoen aan de Code 95 kwalificatie. Ook kan Nederveen de benodigde administratieve handelingen uitvoeren die nodig zijn voor het behalen en verlengen van de Code 95 aanduiding.

Meer informatie over Code 95 is te vinden op de Code 95 website van het CBR.

Waar kan ik zien wanneer er cursussen zijn? 

Het actuele aanbod van Nederveen aan opleidingen en trainingen waarvoor je je online in kunt schrijven kun je vinden via de link: www.nederveen.com/cursusagenda 

Mocht jouw opleiding of training hier niet tussen staan dan kun je via het contactformulier op contact met ons opnemen.

Wat zijn de openingstijden van Nederveen?

De openingstijden van Nederveen zijn verschillend voor het kantoor, de klantenservice, de theorie trainingen en de rijopleidingen.

De openingsuren van het kantoor en de klantenservice zijn van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot en met 17:00 uur. Kijk voor de openingstijden op feestdagen onder aan de website.

De tijden van de theoriecursussen wisselen per modulen en kunnen ook in de avonduren plaatsvinden.

De tijden van de rijopleidingen worden direct afgesproken met de instructeur en leerling.

Mocht je een vraag, opmerking of suggestie hebben dan kun je die via ons contactformulier delen.

Wat als ik een klacht heb?

We streven er altijd naar om uw opleiding of training optimaal te laten verlopen. Echter kan het natuurlijk voorkomen dat u niet tevreden bent over de service en/of diensten van Nederveen opleidingen en trainingen.

Indien dit het geval is nodigen wij u uit om uw ongenoegen zo snel als mogelijk aan ons kenbaar te maken zodat we dit naar uw tevredenheid op kunnen lossen.

Wat kunt u doen om een klacht in te dienen?
Maak gebruik van ons klachtenformulier.

Wat mag u van ons verwachten als u uw klacht heeft ingediend.
U ontvangt binnen 2 werkdagen een bevestiging van ontvangst van uw klacht. Verder streven we er naar om uw klacht binnen 10 werkdagen af te handelen. Lukt dit niet dan brengen we u hiervan op de hoogte.

Hebben wij uw klacht afgehandeld maar bent u toch niet tevreden met de afhandeling. Dan kunt u contact opnemen met BOVAG-bemiddelingscommissie via rijscholen@bovag.nl.

Heeft dit antwoord jou niet geholpen? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op.