Nascholing code 95

Beroepschauffeurs zijn volgens Europese regelgeving verplicht om iedere vijf jaar tenminste 35 uur nascholing voor code 95 te volgen. Deze verplichting geldt voor het beroepsmatig besturen van alle voertuigen waarvoor een rijbewijs C of D vereist is.

 

Wat is code 95?

Code 95 toont aan dat de vrachtwagen- of buschauffeur geschikt is bevonden om beroepsmatig een vrachtwagen of bus te besturen. Dit vervangt het oude chauffeursdiploma. Deze code wordt op uw rijbewijs bijgeschreven achter de bijbehorende categorie. Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs die in de Europese Unie werkzaam zijn. Na vijf jaar verloopt code 95, deze kunt u verlengen door 35 uur aan nascholing te volgen.

Nederveen biedt een ruim en gevarieerd aanbod aan nascholing voor code 95. Onze nascholingscursussen zijn erg praktijkgericht en wij kunnen het gehele nascholingstraject voor u verzorgen

 

Hoe haal en behoud ik code 95?

Code 95 behaalt u tijdens de rijopleiding tot vrachtwagen- of buschauffeur en deze behoudt u door 35 uur aan nascholing te volgen.

Rijbewijs met code 95

Tijdens de rijopleiding tot vrachtwagen- of buschauffeur dient u de theorie-examens V2C/D en V3C/D en de praktijkexamens VPTC/D en VPBC/D te halen voordat u het praktijkexamen mag afleggen. Dit geeft recht op het rijbewijs met code 95.

Nascholing code 95

Nadat u uw rijbewijs met code 95 heeft behaald gaan de vijf jaren in. In deze periode dient u 35 uur aan nascholing te volgen waarvan 28 uur aan theoretische en 7 uren aan praktijkgerichte nascholing. Doet u dit niet, dan verloopt na vijf jaar uw code 95 en dan mag u niet meer beroepsmatig een vrachtwagen of bus besturen.

Voor meer informatie kunt u op de desbetreffende cursus klikken.

Praktijktrainingen code 95


Theorietrainingen code 95
Ons aanbod bestaat uit verschillende trainingen op het gebied van chauffeurstrainingen, gevaarlijke stoffen en veiligheid. 

Chauffeurstrainingen

 

Gevaarlijke stoffen

 

Veiligheid

 

Inschrijven en meer informatie code 95

Geïnteresseerd in een rijopleiding met code 95 of in onze nascholingscursussen? Meld u aan via de cursusagenda of neem voor advies op maat contact met ons op via 0184 – 614 674 of info@nederveen.com.