Nederveen actueel

Hoogwerker certificaat halen?
Nieuw in ons trainingsaanbod (Code 95)

Sluiten
Leren besturen

Faalangst (Categorie B)

Het autorijexamen is een van de spannendste momenten van je leven. Faalangst kan hierbij in de weg zitten om te slagen. Tien procent van alle mensen is extreem zenuwachtig voor elk soort van examen. Dat betekent dat elk jaar 20.000 kandidaten met te veel spanning naar het rijexamen komen. Daarom biedt het CBR de mogelijkheid om een faalangstexamen te doen. Als je last van faalangst hebt, vergroot dit examen je slaagkans aanzienlijk.

Asterisk

Faalangst hoeft geen belemmering te zijn voor je rijopleiding!

Daarnaast is het natuurlijk van belang dat je ook tijdens je opleiding kunt rekenen op een professionele benadering door je instructeur. Nederveen heeft al haar instructeurs hiervoor speciaal opgeleid om op een goede manier om te gaan en les te kunnen geven aan kandidaten die last hebben van faalangst.

Het examen 
Een faalangstexamen kun je meteen de eerste keer afleggen. Het duurt 25 minuten langer dan een gewoon examen. Je komt dan bij een speciaal opgeleide examinator terecht. Die trekt extra tijd uit om je op je gemak te stellen. Niet alleen in het voorgesprek, maar ook tijdens de examenrit. Je kunt dan zelfs een time-out aanvragen. Dat alles zorgt ervoor dat je met faalangst niet onder je kunnen presteert. Daarom kozen vorig jaar zo’n 17.000 kandidaten voor een faalangstexamen, 6.000 meer dan in 2012. Hierbij ligt het gemiddelde slagingspercentage met 62% bijna 13 procentpunten hoger dan bij een gewoon rijexamen. Dit terwijl de eisen precies hetzelfde zijn.

 

Spoedopleiding

Je kunt bij Nederveen ook een spoedcursus volgen. Je wordt dan compleet ontzorgd tijdens je opleiding. Alle onderdelen van de opleiding worden vooraf in overleg ingepland. Je kunt hiermee je rijbewijs halen in een zeer kort tijdsbestek van 2 tot 10 weken! Een volgend voordeel is de examengarantie: wij betalen (eenmalig) je herexamen, mocht het de eerste keer toch niet lukken. Je zult voor deze vorm van opleiden zelf natuurlijk ook voldoende tijd moeten hebben. Minimaal moet je rekenen op 2 dagdelen (overdag) per week, bijvoorbeeld voor een 10 weekse opleiding waarbij je 2 keer per week een blok van 2-2,5 uur rijdt. Kies je voor een spoedcursus en weet je ongeveer in welke periode je wilt gaan rijden, wacht dan vooral niet te lang met je aanmelding. Hoe verder vooruit we samen met jou kunnen plannen, hoe meer er mogelijk is.

Complete versnelde rijopleiding
  • Volledig ontzorgt en compleet geplande rijopleiding
  • 42 uur rijles
  • Toets en Examen
  • Examengarantie
Prijs
€ 2.470,00
Inschrijven
Theorie- en lespakketten

Nederveen rijopleidingen

Een goede opleiding zorgt ervoor dat je verder komt. Van de fiets naar de brommer, de brommer naar de auto of van rijbewijsbezitter naar beroepschauffeur. Die passie voor leren besturen hebben we al sinds 1972.

Alles over Nederveen