Nederveen actueel

Op zoek naar een cursus voor de nascholing Code 95? Klik dan op bijgaande link voor onze cursusagenda.

Sluiten
Leren besturen

Auto + aanhanger rijbewijs (Categorie BE)

Klussen, verhuizen of iets ophalen dat niet achter in je auto past. Er zijn talloze redenen te noemen waarom het handig is om geregeld een aanhanger achter je auto te hangen. Hiervoor heb je echter wel een speciaal rijbewijs nodig, dat je uiteraard haalt bij Nederveen!

Asterisk

U mag met rijbewijs B in de volgende situaties een aanhanger gebruiken:

  • De toegestane maximummassa van aanhangwagen of oplegger is minder dan 750 kilo. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen.
  • Is de aanhanger of oplegger zwaarder dan 750 kilo? Dan is rijbewijs B toegestaan, als de toegestane maximummassa van de auto en aanhanger samen niet meer bedraagt dan 3.500 kilo.

Wilt u met uw personenauto een zwaardere aanhanger voorttrekken (zoals een boottrailer of caravan), dan heeft u Rijbewijs E achter B nodig. Het rijbewijs BE is voor bestuurders van een personenauto met een aanhangwagen met een toegestane maximum massa van maximaal 3500 kg. 

Voor opleggers of middenasaanhangwagens is hierop wel een uitzondering mogelijk. Bij deze voertuigen kan namelijk gewicht worden overgedragen op het trekkend voertuig. In dat geval mag de tmm van de combinatie zwaarder zijn dan 7000 kg. Voor opleggers of middenasaanhangwagens is hierop wel een uitzondering mogelijk. Bij deze voertuigen kan namelijk gewicht worden overgedragen op het trekkend voertuig. In dat geval mag de tmm van de combinatie zwaarder zijn dan 7000 kg. Lees meer over deze uitzondering op het informatieblad Nieuwe regels rijbewijs BE.

Geldigheid
Het rijbewijs BE blijft 10 jaar geldig.

Examens
BE – praktijk (vanaf 18 jaar en in bezit van rijbewijscategorie B)

Voor dat we een praktijkexamen kunnen plannen dient u een geldige gezondheidsverklaring te hebben en onze rijschool te machtigen. Beide dient u via het CBR te regelen.

 

Auto met aanhanger categorie BE

Er zijn meerdere mogelijkheden om rijbewijs categorie BE te behalen. Kies welke opleiding het beste bij u past!

2 dagdelen opleiding auto met aanhanger
  • Praktijkopleiding auto met aanhanger 
  • Opleiding in 2 dagdelen met aansluitend examen
Prijs
€ 685,00 ex. btw
Inschrijven
Dagopleiding auto met aanhanger
  • Dagopleiding auto met aanhanger
  • Dagopleiding met aansluitend examen

Prijs
€ 599,00 ex. btw
Inschrijven

Nederveen rijopleidingen

Een goede opleiding zorgt ervoor dat je verder komt. Van de fiets naar de brommer, de brommer naar de auto of van rijbewijsbezitter naar beroepschauffeur. Die passie voor leren besturen hebben we al sinds 1972.

Alles over Nederveen