Doelstelling van de ADR trainingen in de diverse categorieën: het veilig en in overeenstemming met wet- en regelgeving vervoeren van gevaarlijke stoffen. Deelnemers aan de training leren welke risico’s verbonden zijn aan het vervoer van gevaarlijke stoffen; welke preventieve maatregelen van toepassing zijn bij het laden en lossen en welke maatregelen genomen moeten worden als het transport niet feilloos verloopt.

De ADR verleningstrainingen zijn gelijk aan de eerste trainingen met specifieke aandacht voor actualisatie van de wetgeving en bespreking van risicovolle situaties in de dagelijkse praktijk.

Klik op een van de trainingen voor meer informatie en de mogelijkheid om u in te schrijven.

      Cursusduur     Uren code 95
ADR Basis     3 dagen     14 uur theorie
ADR Basis (verlenging)     2 dagen     14 uur theorie 
ADR Basis + Tank     4 dagen      14 uur theorie
ADR Basis + Tank (verlenging)     3 dagen     14 uur theorie
ADR Basis + Tank + Klasse 1 & 7     4 dagen     14 uur theorie
ADR Basis + Tank + Klasse 1 & 7 (verlenging)     3 dagen      14 uur theorie 

 

Aanvraag ADR pas

Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren, moeten in het bezit zijn van een ADR pasje (certificaat). Dit pasje dient voorzien te zijn van een pasfoto en handtekening. De kandidaat dient hiervoor het ‘aanvraagformulier Certificaat ADR’ inclusief pasfoto aan te leveren. Dit kan vanaf nu op twee manieren:

  1. Het aanvraagformulier Certificaat ADR met pasfoto en handtekening per post versturen naar CCV. 
  2. Het aanvraagformulier Certificaat ADR inclusief foto en handtekening inscannen en per e-mail versturen naar klantenservice.ccv@cbr.nl.

De pasfoto moet scherp en duidelijk zijn waardoor de kandidaat goed herkenbaar is. Het op de juiste manier aanleveren van de gegevens kan door de kandidaat of door de opleider verzorgd worden. 

Om snel na het examen in het bezit te zijn van de ADR pas en gevaarlijke stoffen te kunnen vervoeren, kan het pasje al voordat het examen plaatsvindt, aangevraagd worden.